Izglāb planētu,
garšīgi ēdot!

atlaides unīpašie piedāvājumi
lieliskas recepteskatru dienu
Pieteikušies jau 1284 dalībnieki 🤯
Pieteikušies jau 1284 dalībnieki 🤯
Pieteikušies jau 1284 dalībnieki 🤯
Pieteikušies jau 1284 dalībnieki 🤯
Pieteikušies jau 1284 dalībnieki 🤯
Pieteikušies jau 1284 dalībnieki 🤯

Kā visvienkāršāk palīdzēt Zemeslodei un aizsargāt klimatu? Ēdot mazāk gaļas un citu dzīvnieku produktu!

Pieņem izaicinājumu mēnesi ēst dabai draudzīgāk un ik dienu e-pastā saņemsi 5 gardas receptes un noderīgu informāciju par uzturu, vidi un veselību.

Klimata krīzes dēļ cilvēci sagaida nebijuši izaicinājumi, taču šis noteikti ir visgaršīgākais!

Izvēlies savu līmeni!

Kāds ir Tavs uzturs šobrīd?

Izaicinājumu
iesaka

Lauris Zalāns
RADIO TEV ētera balss

Mīlestība iet caur vēderu. Bet, cik ilgi pats vēders var būt bez mīlestības, ja mēs tam liekam ciest no ikdienas skrējiena un bezrūpības? Parūpējies par savu punci, ēdot garšīgi un dabai draudzīgi - Neapēd Zemeslodi!

Intars Busulis
mūziķis

Augu valsts produktu pasaule ir tik bagāta, ka mums jaunu garšu meklējumos jādodas tieši tur!

Anna Rozīte
uztura speciāliste

Izvēloties augu valsts produktus ikdienā, mēs ne tikai palīdzam videi, bet arī atbalstām savu veselību un pašsajūtu!

Lota Ulmane
satura veidotāja

Kopš brīža, kad izmēģināju atteikties no dzīvnieku izcelsmes produktiem, tos turpinu uzturā izmantot daudz mazāk, un jūtos enerģiskāka!

Nils Jansons
pro sportists

Kopš atklāju, ka varu būt stiprs un vesels bez dzīvnieku mocīšanas, ko rada industriālā lopkopība, turpinu izbaudīt augu valsts virtuvi.

Edgars Bāliņš
komiķis, mūziķis

Es mīlu dažādot savu ēdienkarti un izmēģināt ko jaunu no neizmērojami plašās augu valsts. Janvāris tam ir ideāli piemērots, jo prasās neliels “gavēnis” pēc gada nogales svētkiem.

Kristīne Garklāva
TV personība

Katra mūsu izvēle ietekmē mūsu un planētas šodienu un veido to, kāda pasaule būs rīt. Cik veselīga būs planēta, tik veselīgi būsim mēs!

Markus Riva
mūziķis

Mans ķermenis ir mans templis, un man ir svarīgi, lai tas būtu vesels, ilgtspējīgs un spēcīgs. Liksim tajā to, kas mums ir vislabāk!

Ina Poliščenko
kulinārijas eksperte un šefpavāre

Veģetārs un vegānisks uzturs paver jaunu garšu, smaržu un tekstūru pasauli. Tās ir neskaitāmas kombinācijas, lai ikviens varētu baudīt veselīgas un maciņam draudzīgas maltītes katru dienu!

Kas ir problēma?

Mūsdienās lielāko daļu dzīvnieku produktu saražo industriālā lopkopība. Tā šķērdē dabas resursus, karsē klimatu un rada daudz piesārņojuma.

Augu valsts uzturs ļauj par 75% samazināt zemes platību patēriņu, ūdens piesārņojumu un siltumnīcefekta gāzu emisijas. Arī ANO iesaka augu valsts uzturu kā ietekmīgu risinājumu klimata krīzei!

Katra maltīte ir iespēja palīdzēt – sāc kaut ar mazumiņu!

Kāpēc piedalīties?

Klimata krīze apdraud ikvienu – arī Tevi un Tavus mīļos. Ja vēlies apdzīvojamu planētu arī nākotnē, sāc rīkoties šodien! Pieņem izaicinājumu un glāb pasauli, garšīgi ēdot!

Vairāk augu ēdienu un mazāk gaļas uzturā nāks par labu arī Tavai veselībai. Vai zināji, ka Latvijā vidējais gaļas patēriņš vismaz divreiz pārsniedz uzturzinātnieku rekomendācijas?

Iemācies ēst veselīgi un dabai draudzīgi!

🚀

Uzmanību, uzņēmēj! Iesaisties izaicinājumā "Neapēd zemeslodi" un sasniedz tūkstošiem cilvēku, kas ik gadu janvārī apņemas ēst dabai draudzīgāk!

uzzināt vairāk

Atbalstītāji